Over ons

In 2016 liep Marit Swarts uit Nederland stage bij Luk Dewulf, en in dat kader wou ze veel talentgesprekken voeren met kinderen. Toen bedachten Els Pronk en Luk Dewulf met haar dat het misschien een idee was om eens een pop-up te organiseren van de kindertalentenfluisteraar, een Gents stadsproject. Dat werd zo'n succes dat dit hele project hier het gevolg van is....

 De  Kindertalentenfluisteraar De  Kindertalentenfluisteraar De  Kindertalentenfluisteraar De  Kindertalentenfluisteraar De  Kindertalentenfluisteraar De  Kindertalentenfluisteraar

Op basis daarvan besloten Luk Dewulf en Els Pronk de handen in elkaar te slaan en een "label" te ontwerpen voor kindertalentenfluisteraars. Dit project geeft uiting aan de jarenlange samenwerking tussen twee mensen met een gedeelde passie rond het ontwikkelen van talenten van kinderen.

Els Pronk besloot na een loopbaan in het onderwijs om haar leven verder in te zetten voor het emotioneel sterker maken van kinderen. Ze kijkt daarbij naar de talenten van kinderen en te kijken wie het kind echt is. Els werkt op verschillende manieren. Door individuele begeleiding van kinderen en gezinnen, kindertrainingen, ouderavonden in scholen en begeleiding van leerkrachten.

Els is samen met Elke Busschots de auteur van het boek Blij met mij! Veerkracht en talent van je kind versterken.

Luk Dewulf is pedagoog en auteur van diverse boeken over talent. Hij is oprichter van het adviesbureau Kessels & Smit in België. En staat nu terug op eigen benen. Een groot deel van zijn werk bestaat uit het geven lezingen op scholen. Het inspireren en motiveren van leraren en directies om op een talentsgerichte manier te kijken naar kinderen.

Luk Dewulf is auteur van het boek "Ik kies voor mijn talent". Samen met Els Pronk (en Peter Beschuyt) werd een referentiekader van 39 talenten ontwikkeld en werden de bekende talentenkaartjes gemaakt. Samen zijn ze auteur van de "Ik kies voor mijn talent Toolbox voor Jong Talent".

Luk en Els zijn initiatiefnemers, tegelijk is er een ploeg vrijwilligers die mee de schouders onder het initiatief hebben gezet. Het hele project wordt op een co-creatieve manier vorm gegeven door de vele kindertalentenfluisteraars die het label al reeds hebben behaald.